Varkenskoteletten met snelle venkel-aardappelgratin
Hou jij wel van aardappelgratin (wie niet?). Dan moet je zeker eens deze originele versie proberen met frisse venkel erbij. Combineer dat met een stevige varkenskotelet en lekkere salade en je hebt een topavondmaal. Laat het smaken!
Ingrediënten
vastkokende aardappel
ui
venkel
tijm
knoflook
lichte room
gratinkaas
varkenskotelet
gemengde sla
Bereidingswijze
- Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de aardappelschijfjes gedurende 10 minuten en giet af.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui en de venkel in fijne plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, venkel en tijm aan, gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in met wat boter en schep hierop eerst de gestoofde ui, tijm en venkel. Pers de knoflook en strooi het over de groenten. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en schenk de lichte room in de ovenschaal. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kuis de pan even uit met keukenpapier. Kruid de varkenskoteletten met peper en zout. Verhit de rest van de boter in de pan en bak het varkensvlees mooi goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant.
- Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Serveer de varkenskoteletten met de gratin en de gemengde sla, met de dressing erover gesprenkeld.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 1 venkel
- 2 takjes tijm
- 1 teentje knoflook
- 100 ml lichte room
- 30 g gratinkaas
- 2 varkenskoteletten
- 1 zakje gemengde sla
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 el boter
- 1 kl wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 969 kcal
- Koolhydraten 53.56 g
- Suikers 9.05 g
- Vetten 61.22 g
- Verzadigde vetten 26.02 g
- Eiwitten 47.76 g
- Vezels 10.97 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.