Varkenshaasje met zoete aardappelpuree, tomatenchutney en courgetterolletjes

Varkenshaasje met zoete aardappelpuree, tomatenchutney en courgetterolletjes

Een lekker licht gerechtje dat toch luxe uitstraalt: een heerlijk sappig stuk varkenshaasje met zoete aardappelpuree erbij, een snelle zelfgemaakte tomatenchutney en leuke courgetterolletjes. Snel, gemakkelijk én gezond, ideaal!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
balsamico
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
varkens­haasje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en de tomaten in grove blokjes. Doe de ui, samen met 1/3de van de olijfolie, de grofgehakte tomaten, balsamico en de suiker in een pannetje. Zet op het vuur en laat 30 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.
  • Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  • Trek met een dunschiller lange linten van de courgette. Rol de linten op tot courgetterolletjes.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan die in de oven mag (als je die niet hebt, kan je later overscheppen in een ovenschaal). Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het rondom aan gedurende 10 minuten.
  • Voeg de courgetterolletjes toe aan het varkenshaasje en besprenkel met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep eventueel alles over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  • Kruid de tomatenchutney af met peper en zout. Haal het varkenshaasje met de courgetterolletjes uit de oven. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer met de zoete aardappelpuree, courgetterolletjes en tomatenchutney.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 el balsamico
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 300 g varkens­haasje

Uit jouw keuken

  • 2 el suiker
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 691 kcal
  • Koolhydraten 64.99 g
  • Suikers 33.3 g
  • Vetten 27.67 g
  • Verzadigde vetten 5.12 g
  • Eiwitten 41.36 g
  • Vezels 8.68 g

Allergenen Sulfiet, Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.