Varkenshaasje met witloofslaatje en zoete aardappelpuree

Varkenshaasje met witloofslaatje en zoete aardappelpuree

Echte verwennerij, dit prachtige kleurrijke en koolhydraatarme gerecht! Plakjes rosé varkenshaas, een heerlijke zoete aardappelpuree en een fris witloofslaatje met appel voor erbij. Lekker gezond genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olijfolie in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  • Snij het witloof in reepjes. Schil de appel en snij in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn. Doe samen in een kom en meng er de mayonaise en de aangegeven hoeveelheid yoghurt door. Kruid met peper en zout.
  • Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes. Schep de zoete aardappelpuree op borden en leg er de plakjes varkenshaas bij. Schep er het witloofslaatje bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g varkens­haasje
  • 2 zoete aardappelen
  • 3 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 10 g blad­peterselie
  • ½ potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 502 kcal
  • Koolhydraten 27.11 g
  • Suikers 14.93 g
  • Vetten 25.03 g
  • Verzadigde vetten 4.72 g
  • Eiwitten 40.01 g
  • Vezels 7 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.