Varkenshaasje met venkel, citroen en rösti

Varkenshaasje met venkel, citroen en rösti

Varkenshaasje is de 'filet pur' van het varkensvlees: heerlijk zacht en mals vlees zonder ook maar één vezeltje of vetrandje. Bij zo'n verfijnd stukje vlees passen dan ook frisse, lichte bijgerechten, zoals fijne plakjes venkel en citroen die mee met het varkenshaasje garen in de oven en krokant gebakken aardappelpannenkoekjes, rösti. Maak er een heerlijk verfijnd avondmaal van!

Ingrediënten

Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de venkel en snij in fijne plakken. Was en snij de citroen in schijfjes.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan.
  • Leg de plakjes venkel en citroen in een beboterde ovenschaal, schep er per persoon 2 eetlepels water bij en leg er het varkenshaasje bovenop. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Zet 19 minuten in de voorverwarmde oven. Keer het varkenshaasje halverwege om.
  • Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Het is belangrijk dat je de aardappel niet meer wast omdat het zetmeel in de aardappel de rösti straks zal doen kleven. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm en doe alles samen in een kom. Kruid met peper en meng goed door elkaar.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en schep per persoon 2 gelijke hoopjes van het röstimengsel in de pan. Duw ze plat met een spatel. Laat 4 minuten bakken per kant. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn.
  • Haal het varkenshaasje uit de oven en zet de venkel en citroen nog 5 minuten terug in de oven. Rol het vlees door de fijngehakte peterselie en snij het vlees in plakjes. Haal de venkel en citroen uit de oven. Serveer de plakjes varkenshaas met de venkel, citroen en rösti.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • 300 g varkens­haasje
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 kl boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 641 kcal
  • Koolhydraten 47.32 g
  • Suikers 1.81 g
  • Vetten 30.44 g
  • Verzadigde vetten 6.96 g
  • Eiwitten 41.2 g
  • Vezels 9.08 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.