Varkenshaasje met salie, appel en hazelnoot

Varkenshaasje met salie, appel en hazelnoot

Het haasje behoort volgens velen tot het lekkerste stukje vlees van het varken. Laat het varkenshaasje mooi korsten langs buiten maar hou het lichtroze vanbinnen. Zorg er ook voor dat het mooi sappig blijft en laat het na het bakken even rusten. Dit recept met appel, salie en hazelnoot zal jong en oud zeker smaken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
varkens­haasje

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Kook ze in gezouten water gedurende 12 minuten.
  • Schil en snij de appel in blokjes. Maak de prei schoon, snij overlangs in twee en snij dan in fijne halve ringetjes. Snij de salie fijn. Pers de knoflook.
  • Rooster de hazelnoten 2-3 minuten in een antikleefpan. Haal ze uit de pan en hak grof.
  • Zet de pan opnieuw op het vuur en voeg de plantaardige olie toe. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak op een matig vuur goudbruin aan elke kant, voor ongeveer 10 minuten. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Vlak voordat je de aardappelen gaat afgieten, voeg je de appelblokjes en prei toe, laat nog 1 minuut meekoken. Giet af, laat goed uitlekken en bak verder aan in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Voeg de salie, knoflook, hazelnoten en de boter toe en laat de aardappelen mooi krokant bakken.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de gebakken aardappelen, appel en prei. Overgiet met de jus dat uit het vlees gekomen is. Kruid met peper en zout.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 appel
  • 2 preien
  • 10 g salie
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g hazelnoten
  • 300 g varkens­haasje

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 714 kcal
  • Koolhydraten 58.79 g
  • Suikers 17.47 g
  • Vetten 30.17 g
  • Verzadigde vetten 8.48 g
  • Eiwitten 45.99 g
  • Vezels 14.16 g

Allergenen Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.