Varkenshaasje met peperroomsaus, wortelfrietjes en aardappelen

Lekkere verwenkost van eigen bodem: een lekker mals varkenshaasje met verrassende wortelfrietjes erbij, gekookte aardappelen en een zalig peperroomsausje. Gemakkelijk om klaar te maken en scoren bij je tafelgenoten, geweldig toch?
Ingrediënten

wortel

vastkokende aardappel

groene peperbollen

varkenshaasje

runderbouillonblokje

lichte room
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de wortelfrietjes. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en hussel door elkaar. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Gief af.
- Spoel de groene peperbollen met water en laat uitlekken.
- Verhit de boter in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en kleur het rondom aan. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten mee in de oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Doe de groene peperbollen in de pan waarin je het varkenshaasje gebakken hebt. Voeg per persoon 75 milliliter water toe, verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij en roer los. Laat kort inkoken en voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
- Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de plakjes varkenshaas met de wortelfrietjes en de gekookte aardappelen. Schep er de peperroomsaus over en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 wortelen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 2 el groene peperbollen
- 300 g varkenshaasje
- ½ runderbouillonblokje
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el boter
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 774 kcal
- Koolhydraten 53.5 g
- Suikers 12.55 g
- Vetten 40.48 g
- Verzadigde vetten 16.76 g
- Eiwitten 43.21 g
- Vezels 14.01 g
Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.