Varkenshaasje met peperroomsaus, wortelfrietjes en aardappelen

Varkenshaasje met peperroomsaus, wortelfrietjes en aardappelen

Lekkere verwenkost van eigen bodem: een lekker mals varkenshaasje met verrassende wortelfrietjes erbij, gekookte aardappelen en een zalig peperroomsausje. Gemakkelijk om klaar te maken en scoren bij je tafelgenoten, geweldig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
groene peperbollen
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de wortelfrietjes. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en hussel door elkaar. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 18-20 minuten. Giet af.
  • Spoel de groene peperbollen met water en laat uitlekken.
  • Verhit de boter in een grote pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan.
  • Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten mee in de oven.
  • Doe de groene peperbollen in de pan waarin je het varkenshaasje gebakken hebt. Voeg per persoon 75 milliliter water toe, verkruimel de runderbouillon erbij en roer los. Laat kort inkoken en voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de plakjes varkenshaas met de wortelfrietjes en de gekookte aardappelen. Schep er de peperroomsaus over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 wortelen
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 el groene peperbollen
  • 300 g varkens­haasje
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 787 kcal
  • Koolhydraten 55.58 g
  • Suikers 14.51 g
  • Vetten 40.56 g
  • Verzadigde vetten 16.76 g
  • Eiwitten 43.61 g
  • Vezels 15.37 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.