Varkenshaasje met pastinaakrösti en waterkers

Varkenshaasje met pastinaakrösti en waterkers

Zin in een heerlijk bordje comfort food, dat toch niet te zwaar is? Deze varkenslapjes in een heerlijk romige mosterdsaus met originele rösti van pastinaak en aardappel met peperige waterkers erbij. Origineel, lekker licht en klaar in minder dan een half uur, dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
waterkers
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
gedroogde tijm
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Was de waterkers en laat goed uitlekken.
  • Schil de aardappelen en pastinaak en rasp ze met een grove rasp. Doe de aardappel, pastinaak en gedroogde tijm in een kom. Kruid met peper en meng goed door elkaar.
  • Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje 2-3 minuten rondom aan. Schep over in een ovenschaal en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat nadien nog 2 munten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en schep per persoon 2 gelijke hoopjes van het röstimengsel in de pan. Duw ze plat met een spatel. Laat 4 minuten bakken per kant. Kruid met zout.
  • Giet de kippenbouillon in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en warm op. Laat de bouillon wat inkoken en voeg de room en mosterd toe. Leg de varkenslapjes opnieuw in de pan en laat ze nog even doorwarmen op een zacht vuur.
  • Serveer het varkenshaasje met de mosterdsaus, de rösti en de waterkers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 bosje waterkers
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 300 g varkens­haasje
  • ½ potje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 614 kcal
  • Koolhydraten 35.48 g
  • Suikers 3.9 g
  • Vetten 33.43 g
  • Verzadigde vetten 15.71 g
  • Eiwitten 40.86 g
  • Vezels 7.2 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.