Varkenshaasje met pastinaakpuree, gepofte kerstomaatjes en uiensaus

Varkenshaasje met pastinaakpuree, gepofte kerstomaatjes en uiensaus

Een gerecht dat smaakt zoals een echte Belgische klassieker, maar dan lekker licht en gezond! Proef dit heerlijke varkenshaasje met een romige pastinaakpuree, lekkere gepofte kerstomaatjes en een heerlijk zoetige uiensaus erbij. Gegarandeerd bordje leeg met deze topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukjes. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het rondom aan gedurende 10 minuten. Snij ondertussen de uien in ringen.
  • Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Leg de kerstomaatjes errond. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Smelt de helft van de boter in de pan waarin je het varkenshaasje hebt gebakken. Voeg de uienringen toe en laat 5-7 minuten bakken.
  • Giet de pastinaak af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Bestrooi de uien met de bloem. Laat kort meebakken en voeg dan per persoon 100 milliliter water toe aan de pan. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed los en laat de uiensaus indikken. Kruid met peper en zout.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de pastinaakpuree met plakjes varkenshaasje, de gepofte kerstomaatjes en de uiensaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 300 g varkens­haasje
  • 2 uien
  • 125 g kers­tomaten
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 605 kcal
  • Koolhydraten 40.93 g
  • Suikers 12.75 g
  • Vetten 28.77 g
  • Verzadigde vetten 13.16 g
  • Eiwitten 40.57 g
  • Vezels 11.87 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.