Varkenshaasje met paprikasaus en rijst

Varkenshaasje met paprikasaus en rijst

Een simpele, smaakvolle, doordeweekse schotel, dit sappig varkenshaasje met paprikasaus. Voor de saus haalden we onze inspiratie bij Hongaarse goulash, maar dan in een snelle versie. Daarbij komt nog fluffy rijst, past er perfect bij!

Ingrediënten

Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak het varkenshaasje rondom kort aan. Schep uit de pan in een ovenschaal en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snij de ui fijn. Snij de paprika's in blokjes. Pers de knoflook.
  • Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan waarin je het vlees gebakken hebt en stoof de ui glazig in 3 minuten. Voeg de knoflook, paprikablokjes en 3/4 van het paprikapoeder toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en per persoon 2 eetlepels water toe en roer goed om.
  • Breng de saus aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Kook ondertussen de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Hak de bladpeterselie fijn. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de rijst met de plakjes varkenshaas en de saus. Werk af met de bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g varkens­haasje
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl paprika­poeder
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 729 kcal
  • Koolhydraten 82.89 g
  • Suikers 15.63 g
  • Vetten 21.34 g
  • Verzadigde vetten 4.33 g
  • Eiwitten 45.94 g
  • Vezels 10.99 g

Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.