Varkenshaasje met mosterdsaus, boontjes en gebakken patatjes

Varkenshaasje met mosterdsaus, boontjes en gebakken patatjes

Varkenshaasje is de 'filet pur' van het varkensvlees: heerlijk zacht en mals vlees zonder ook maar één vezeltje of vetrandje, heerlijk toch? Daarbij komt een lekker mosterdsausje met gebakken sperziebonen en patatjes. Hier maak je jong en oud blij mee!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
ui

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water in 14 minuten. Snij de uiteinden van de sperziebonen en voeg ze de laatste 7 minuten toe aan de aardappelen. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en bak het rondom aan. Schep over in een ovenschaal en zet nog 12 minuten in de oven.
  • Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 125 milliliter water samen aan de kook en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouilllon bij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  • Snij de ui fijn. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en voeg de ui toe. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de voorgekookte boontjes en aardappelen toe. Roerbak voor 3 minutenn, zodat de aardappelen mooi krokant zijn. Kruid met peper en zout.
  • Haal het varkenshaasje uit de oven en laat kort rusten onder aluminiumfolie. Snij het in plakjes. Serveer de plakjes varkenshaasje met de boontjes, aardappelen en de mosterdsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 400 g sperziebonen
  • 300 g varkens­haasje
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 ui

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 50 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 738 kcal
  • Koolhydraten 55.24 g
  • Suikers 11.76 g
  • Vetten 33.63 g
  • Verzadigde vetten 12 g
  • Eiwitten 46.34 g
  • Vezels 14.01 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.