Varkenshaasje met knolselderpuree en gebakken peer

Heb je zin in een lekker bordje comfort food, maar toch niet te zwaar? We hebben een heerlijke suggestie voor jou! Een lekker sappig stukje varkenshaas met daarbij heerlijke knolselderpuree en de verrassing van de dag: gebakken peer met tijm. Geniet ervan!
Ingrediënten

knolselder

bloemige aardappel

varkenshaasje

peer

tijm

rucola
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een grote pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Was en snij de peren in vier en verwijder het klokhuis, je hoeft ze niet te schillen. Rits de blaadjes van de takjes tijm Smelt de helft van de boter in de pan waarin je het varkenshaasje hebt gebakken. Bak de peren met de tijm op een matig vuur tot ze beginnen te kleuren en zacht zijn.
- Was de rucola en laat uitlekken.
- Pureer ondertussen de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
- Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de knolselderpuree met plakjes varkenshaasje, de gebakken peren en rucola.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ knolselder
- 200 g bloemige aardappelen
- 300 g varkenshaasje
- 2 peren
- 2 takjes tijm
- 25 g rucola
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 2 el boter
- 3 el melk
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 691 kcal
- Koolhydraten 60 g
- Suikers 30.71 g
- Vetten 28.57 g
- Verzadigde vetten 12.97 g
- Eiwitten 42.53 g
- Vezels 10.79 g
Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.