Varkenshaasje met knolselderpuree en gebakken peer

Varkenshaasje met knolselderpuree en gebakken peer

Heb je zin in een lekker bordje comfort food, maar toch niet te zwaar? We hebben een heerlijke suggestie voor jou! Een lekker sappig stukje varkenshaas met daarbij heerlijke knolselderpuree en de verrassing van de dag: gebakken peer met tijm. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
peer
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het rondom aan gedurende 10 minuten.
  • Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de helft van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  • Snij de peren in vier en verwijder het klokhuis, je hoeft ze niet te schillen. Rits de blaadjes van de takjes tijm Smelt de rest van de boter in de pan waarin je het varkenshaasje hebt gebakken. Bak de peren met de tijm op een matig vuur tot ze beginnen te kleuren en zacht zijn.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de knolselderpuree met plakjes varkenshaasje, de gebakken peren en rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ knolselder
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 300 g varkens­haasje
  • 2 peren
  • 2 takjes tijm
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 612 kcal
  • Koolhydraten 44.05 g
  • Suikers 15.49 g
  • Vetten 28.14 g
  • Verzadigde vetten 12.97 g
  • Eiwitten 41.81 g
  • Vezels 6.73 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.