Varkenshaasje met knolselder-spinaziepuree en mosterdsaus

Varkenshaasje met knolselder-spinaziepuree en mosterdsaus

Lekkere grootmoeders kost, maar dan in een verrassende, gezonde versie! Een heerlijk mals stukje varkenshaas met daarbij een originele knolselder-spinaziepuree en een zalig mosterdsausje. Comfort food waar je geen zwaar gevoel van hebt achteraf, hoera!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de knoflook 2 minuten. Voeg dan de spinazie toe en stoof tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan, laat goed uitlekken en hou apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
  • Smelt de helft van de boter in de pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 125 milliliter water samen aan de kook en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouilllon bij. Laat tot 1/3 inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  • Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de rest van de boter toe. Roer er de gestoofde spinazie door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer met de knolselder-spinaziepuree en de mosterdsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ knolselder
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 300 g varkens­haasje
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 50 ml witte wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 619 kcal
  • Koolhydraten 14.91 g
  • Suikers 3.87 g
  • Vetten 40.55 g
  • Verzadigde vetten 20.71 g
  • Eiwitten 43.29 g
  • Vezels 2.11 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.