Varkenshaasje met groenten en aardappelen uit de oven

Varkenshaasje met groenten en aardappelen uit de oven

Hebben jullie zin in een echt lekker bordje kost van bij ons? Dan gaan we je heel blij maken met dit zalige varkenshaasje met groentjes en krielaardappelen uit de oven! Daarbij komt nog een heerlijke vleesjus met salie en mosterd. Dit gaat zo hard smaken...

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en snij in de lengte in 4 en snij dan in stukjes van 2 centimeter. Schil de pastinaak en snij in blokjes. Pel de sjalotten en snij ze in vier. Halveer de krielaardappelen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de pastinaak, sjalot, wortelblokjes en krielaardappelen. Besprenkel met de olijfolie en leg er de takjes tijm bij. Kruid met peper en zout. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Hak de salie fijn. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de boter in een pan en voeg het varkenshaasje toe. Kleur het rondom aan.
  • Haal de bakplaat met de groenten uit de oven, schuif de groenten naar opzij, zodat het varkenshaasje erbij kan liggen. Zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  • Neem de pan waarin je het vlees gebakken hebt en zet opnieuw op het vuur. Strooi er de bloem over en meng met de gesmolten boter. Voeg per persoon 100 milliliter water en de mosterd toe. Meng goed en roer de aanbaksels los. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Voeg de salie toe. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Breng de vleessaus op smaak met peper en zout.
  • Haal het vlees en de groenten uit de oven. Snij het varkenshaasje in plakjes. Schep de groenten op borden en schik er de plakjes varkenshaasje bij. Schenk er de vleesjus over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 sjalotten
  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes tijm
  • 10 g salie
  • 300 g varkens­haasje
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 786 kcal
  • Koolhydraten 66.15 g
  • Suikers 7.51 g
  • Vetten 36.36 g
  • Verzadigde vetten 13.86 g
  • Eiwitten 43.61 g
  • Vezels 14.92 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.