Varkenshaasje met geroosterde aardappel en witloofslaatje met appel

Varkenshaasje met geroosterde aardappel en witloofslaatje met appel

Een heerlijk gerecht met verfijning! Een zalig stukje mals varkenshaasje met geroosterde aardappelen en een origineel witloofslaatje met appel. Gemakkelijk om te maken, maximum smaakeffect. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten mee in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Snij het witloof in reepjes. Schil de appel en snij in blokjes. Hak de krulpeterselie fijn. Meng het witloof met de mayonaise, de appel en de fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
  • Giet het braadvocht dat in de ovenschaal overblijft in een steelpannetje. Voeg per persoon 50 milliliter water en de mosterd toe en breng al roerend aan de kook. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Laat lichtjes inkoken tot een saus. Kruid met peper en eventueel zout naar eigen smaak.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes. Schik op borden, schep er wat saus over en serveer met de geroosterde aardappelen en het witloof-appelslaatje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g varkens­haasje
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 672 kcal
  • Koolhydraten 49.73 g
  • Suikers 12.18 g
  • Vetten 32.59 g
  • Verzadigde vetten 5.82 g
  • Eiwitten 41.39 g
  • Vezels 9.88 g

Allergenen Gluten, Soja, Mosterd, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.