Varkenshaasje met geroosterde aardappel en witloofslaatje met appel

Varkenshaasje met geroosterde aardappel en witloofslaatje met appel

Een heerlijk herfstig gerecht met verfijning! Een zalig stukje mals varkenshaasje met geroosterde aardappelen en een origineel witloofslaatje met appel. Gemakkelijk om te maken, maximum smaakeffect. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het rondom aan gedurende 10 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 8 à 10 minuten in de oven. Haal dan uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Giet het braadvocht dat in de ovenschaal overblijft in een steelpannetje. Voeg per persoon 3 eetlepels water en de mosterd toe en breng al roerend aan de kook. Verkruimel er de bouillon bij. Laat lichtjes inkoken tot een saus. Kruid met peper en eventueel zout.
  • Halveer de witloofstronkjes in de lengte, verwijder de harde kern en snij in reepjes. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de peterselie fijn. Meng het witloof met de mayonaise, de appel en de fijngesneden peterselie. Kruid met peper en zout.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes. Schik op borden, schep er wat saus over en serveer met de geroosterde aardappelen en het witloof-appelslaatje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g varkens­haasje
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el mayonaise
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 736 kcal
  • Koolhydraten 49.62 g
  • Suikers 12.24 g
  • Vetten 39.99 g
  • Verzadigde vetten 10.68 g
  • Eiwitten 41.25 g
  • Vezels 9.68 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.