Varkenshaasje met gekaramelliseerd witloof en rösti

Varkenshaasje met gekaramelliseerd witloof en rösti

Een ode aan de herfst met dit heerlijke gerechtje! Zalig gekaramelliseerd witloof met een stroperig balsamico-sausje, een sappig varkenshaasje en krokante rösti voor erbij. Dit wordt smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij een schijfje van de wortelaanzet van het witloof en halveer de stronkjes in de lengte.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en leg de witloofstronkjes met de snijkant naar beneden in de pan en voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Laat 4 minuten stoven onder deksel.
  • Vet een ovenschaal in met de helft van de boter en leg de witloofstronkjes erin, met de snijkant naar boven.
  • Voeg de balsamico, nog eens 1 eetlepel water per persoon en de suiker toe aan de pan waarin je het witloof gebakken hebt. Kruid met peper en zout. Warm op en roer goed, tot de saus begint te dikken. Schenk dit sausje over de witloofstronkjes. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit de rest van de boter in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten mee in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Doe de aardappel in een kom. Het is belangrijk dat je de aardappel niet meer wast omdat het zetmeel in de aardappel de rösti straks zal doen kleven. Kruid met peper en meng goed door elkaar.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een aparte antikleefpan en schep per persoon 2 gelijke hoopjes van het röstimengsel in de pan. Duw ze plat met een spatel. Laat 6 minuten bakken per kant. Kruid met zout.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes. Vang het vocht op, en meng met het balsamico-sausje van het witloof. Serveer de plakjes varkenshaas met de rösti en het witloof. Giet de saus van het witloof over het gerecht en werk af met de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 stronkjes witloof
  • 300 g varkens­haasje
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el balsamico
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 745 kcal
  • Koolhydraten 58.15 g
  • Suikers 10.41 g
  • Vetten 35.39 g
  • Verzadigde vetten 13.7 g
  • Eiwitten 43.84 g
  • Vezels 11.02 g

Allergenen Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.