Varkenshaasje met appelchutney

Varkenshaasje met appelchutney

Heerlijk herfstig, dit sappige stukje varkenshaasje met geroosterde aardappelen, waterkers en een originele chutney van appeltjes. De chutney brengt in dit gerecht een heerlijke balans tussen zoet, zout, fris en zuur. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
gedroogde tijm
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
waterkers

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 5 minuten. Giet af en laat even rusten.
  • Schil de appels en snij ze in blokjes. Was en rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Doe het limoensap, de suiker, de limoenzeste, de wittewijnazijn en het currypoeder in een kookpotje en meng. Warm op en voeg dan de appelblokjes toe. Laat stoven op een zacht vuur tot de appels zacht zijn.
  • Meng de olijfolie met de gedroogde tijm en een flinke snuf peper en zout. Bestrijk hiermee het varkenshaasje. Verhit een pan en bak het varkenshaasje rondom aan.
  • Leg het varkenshaasje in een ovenschaal. Schep de aardappelen rond het vlees en besprenkel ze met het braadvocht. Zet 15 minuten in de oven.
  • Was de waterkers en laat goed uitlekken. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij in fijne plakjes. Serveer met de licht afgekoelde appelchutney, de waterkers en de ovenaardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 appels
  • 1 limoen
  • 1 kl curry­poeder
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 300 g varkens­haasje
  • 1 bussel waterkers

Uit jouw keuken

  • 2 kl witte­wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 660 kcal
  • Koolhydraten 71.44 g
  • Suikers 33.25 g
  • Vetten 21.49 g
  • Verzadigde vetten 4 g
  • Eiwitten 40.68 g
  • Vezels 11.37 g

Allergenen Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.