Varkenshaas met knoflookboontjes en balsamico-tomaten
Dit gerecht is koolhydraatarm maar zit bomvol smaak! Een heerlijke verwennerij, deze gebakken knoflookboontjes met balsamico-tomaten en een sappig stukje varkenshaas. Laat het smaken!
Ingrediënten
sperzieboon
knoflook
kerstomaat
varkenshaasje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de uiteinden van de boontjes weg. Pers de knoflook. Halveer de kerstomaatjes.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Laat 5 minuten koken en giet af. Spoel met koud water.
- Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en voeg de knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de sperziebonen en kerstomaatjes toe. Roerbak 4 minuten op hoge temperatuur, kruid met peper en zout.
- Haal de boontjes van het vuur en voeg de balsamico toe, schep goed om. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de groenten.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g sperziebonen
- 2 teentjes knoflook
- 250 g kerstomaten
- 300 g varkenshaasje
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamico
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 428 kcal
- Koolhydraten 19.94 g
- Suikers 10 g
- Vetten 20.47 g
- Verzadigde vetten 3.98 g
- Eiwitten 40.53 g
- Vezels 8.24 g
Allergenen Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.