Varkenshaas met knoflookboontjes en balsamico-tomaten

Varkenshaas met knoflookboontjes en balsamico-tomaten

Dit gerecht is koolhydraatarm maar zit bomvol smaak! Een heerlijke verwennerij, deze gebakken knoflookboontjes met balsamico-tomaten en een sappig stukje varkenshaas. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
varkens­haasje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de uiteinden van de boontjes weg. Pers de knoflook. Halveer de kerstomaatjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Laat 5 minuten koken en giet af. Spoel met koud water.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en voeg de knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de sperziebonen en kerstomaatjes toe. Roerbak 4 minuten op hoge temperatuur, kruid met peper en zout.
  • Haal de boontjes van het vuur en voeg de balsamico toe, schep goed om. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de groenten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g kers­tomaten
  • 300 g varkens­haasje

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 428 kcal
  • Koolhydraten 19.94 g
  • Suikers 10 g
  • Vetten 20.47 g
  • Verzadigde vetten 3.98 g
  • Eiwitten 40.53 g
  • Vezels 8.24 g

Allergenen Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.