Varkenshaas met fijne groenten in mosterdroomsaus en gnocchi

Varkenshaas met fijne groenten in mosterdroomsaus en gnocchi

Vanavond gaan we op restaurant in eigen huis met dit heerlijk verfijnde gerechtje, dat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om te maken. Mooi rosé gebakken varkenshaasje met een zalige mosterdroomsaus met fijne groentjes en gnocchi voor erbij. Complimenten aan de chef!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Snij de ui fijn. Snij de selder in fijne blokjes.
  • Verhit de helft van de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen en selder aan gedurende 6-8 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de boter in een pan (die in de oven mag. Heb je die niet, schep dan straks het varkenshaasje over in een ovenschaal). Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan. Zet 12 à 14 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier. Hou een kop van het kookvocht bij.
  • Voeg de room, per persoon 4 el van het kookvocht van de gnocchi en de mosterd toe bij de groenten. Roer om. Laat de saus zachtjes inkoken.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes. Leg op borden en schep er de fijne groentesaus en gnocchi bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 300 g varkens­haasje
  • 250 g gnocchi
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 975 kcal
  • Koolhydraten 100.23 g
  • Suikers 17.6 g
  • Vetten 36.75 g
  • Verzadigde vetten 20.41 g
  • Eiwitten 56.11 g
  • Vezels 11.1 g

Allergenen Lactose, Vis, Selderij, Gluten, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.