Varkensblokjes zoet-zuur met bulgur

Varkensblokjes zoet-zuur met bulgur

Een fusiongerechtje tussen het Midden-Oosten en het Verre Oosten, deze zoet-zure varkensblokjes met bulgur erbij. De smaken passen verrassend goed bij elkaar, en het is weer eens iets anders dan rijst bij een Aziatisch gerecht. Verrassend en snel klaar. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
rijstazijn
Ingredientfoto
sojasaus

Bereidingswijze

  • Los de groentebouillon op in per persoon 150 milliliter heet water. Doe de bulgur in een kom en schenk er de groentebouillon over. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  • Pers de knoflook. Snij de paprika's in stukken. Snij de lente-ui in ringen (hou wit en groen gescheiden).
  • Snij het varkensvlees in blokjes. Kruid ze met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel.
  • Meng de rijstazijn met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Zet opzij.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de varkensblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Haal uit de wok en zet opzij.
  • Roerbak nu de paprika's in de rest van de arachideolie gedurende 4 minuten. Voeg de knoflook en het wit van de lente-ui toe. Laat 1 minuut meebakken. Voeg het azijnmengsel, sojasaus en de varkensblokjes toe en roer goed. Laat nog 3 minuten bakken. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Serveer het zoetzure varkensvlees bovenop de bulgur. Werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ groente­bouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 varkenslapjes
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 684 kcal
  • Koolhydraten 73.33 g
  • Suikers 14.67 g
  • Vetten 21 g
  • Verzadigde vetten 4.22 g
  • Eiwitten 44.59 g
  • Vezels 11.71 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.