Varkensblokjes in zoetzure saus

Varkensblokjes in zoetzure saus

Dit is Aziatische keuken voor beginners en dus ook een ideaal gerecht voor de kleintjes. Lekker sappige blokjes varkensvlees in een zoetzure saus met stukjes ananas. De sugar snaps zorgen voor de nodige 'bite' en vitamines. Supermakkelijk en ook nog eens klaar in 20 minuten, hoera!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
rijstazijn
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
sugarsnaps
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de rode chilipeper overlangs open en schraap de zaadjes eruit met een koffielepeltje. Snij heel fijn. Pers de knoflook. Giet het sap van de ananas en vang het op. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook in een steelpannetje. Doe de suiker, het ananassap, sojasaus, fijngesneden chilipeper, rijstazijn en knoflook in het steelpannetje en laat inkoken tot je een mooi sausje hebt.
  • Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij het varkensvlees in blokjes en kruid met peper en zout.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok of grote antikleefpan en roerbak de sugar snaps gedurende 3-5 minuten. Schep uit de wok en voeg de rest van de arachideolie toe. Roerbak de blokjes varkensvlees gedurende 2 minuten en voeg dan de saus, de sugar snaps en de ananasstukjes toe. Schep goed om, zodat de saus mooi om het vlees en de groenten kleeft. Serveer met de rijst en werk af met de sesamzaadjes en de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik ananas
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 lente-uitjes
  • 2 varkenslapjes
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 783 kcal
  • Koolhydraten 95.31 g
  • Suikers 25.72 g
  • Vetten 24.33 g
  • Verzadigde vetten 4.81 g
  • Eiwitten 42.78 g
  • Vezels 4.91 g

Allergenen Gluten, Soja, Sesam, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.