Turkse tortizza met gehakt

Turkse tortizza met gehakt

Dit snelle en eenvoudige recept is geïnspireerd op de Turkse pizza, oftewel 'lamhacun'. Een wrap met kruidig gehakt en pittige tomatensaus. Een originele variatie op een 'fast food klassieker', maar dan met verse ingrediënten, in 15 minuten in je eigen keuken klaargemaakt. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
pijnboompit

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een pan, een antikleefpan, snijplank en mes klaar.
  • Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en bak de knoflook en het gehakt samen gedurende 3 minuten. Snij ondertussen de ui in ringen. Voeg dan de tomatenblokjes, de komijn, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout toe aan de pan. Laat nog 2 minuten pruttelen.
  • Bedek bakplaten met bakpapier en verdeel hierover de tortilla's. Schep hierop de gehakt-tomatenmengeling. Beleg met de uienringen. Zet de tortizza's 7-8 minuten in de voorverwarmde oven. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn. Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan, tot ze beginnen te verkleuren.
  • Werk de tortizza's af met de fijngesneden peterselie en de pijnboompitten. Kruid met peper en zout en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • ½ blik tomaten­blokjes
  • 2 kl komijn
  • 4 tortilla's
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g pijnboompitten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 824 kcal
  • Koolhydraten 57.51 g
  • Suikers 8.67 g
  • Vetten 47.23 g
  • Verzadigde vetten 13.67 g
  • Eiwitten 38.35 g
  • Vezels 4.38 g

Allergenen Gluten, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.