Turkse pizza met gehakt en paprika

Turkse pizza met gehakt en paprika

Pide is een Turkse pizza in een 'bootvorm'. Maar het lukt dus ook prima met een rond of rechthoekig deeg. Een pittige bodem met gehakt en knoflook, met daarbovenop paprika en zwarte olijfjes. Werk af met rucola, en het smulfestijn kan beginnen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
puntpaprika
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en het gehakt samen gedurende 3 minuten. Snij ondertussen de ui in fijne ringen. Snij de puntpaprika in ringen. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, per persoon 2 el water, de komijn, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout toe aan de pan. Laat nog 2 minuten pruttelen.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop het pizzadeeg. Schep hierop de gehakt-tomatenmengeling. Beleg met de uiringen, puntpaprika en olijven. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Haal de pizza uit de oven. Snij in spieën. Serveer de pizza met de gemengde sla met de dressing erover gedruppeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 200 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 kl komijn
  • 1 vel pizzadeeg
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl cayenne­peper
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 675 kcal
  • Koolhydraten 49.04 g
  • Suikers 15.18 g
  • Vetten 38.33 g
  • Verzadigde vetten 11.26 g
  • Eiwitten 31.83 g
  • Vezels 7.32 g

Allergenen Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.