Trinchado runderstoofpotje met gebakken groenten

Trinchado runderstoofpotje met gebakken groenten

Trinchado is een runderstoofpotje afkomstig uit Portugal. We maken een snelle en gezonde koolhydraatarme versie met veel groenten, heerlijk! De wereldkeuken leren kennen en bovendien een lekkere lichte maaltijd op tafel zetten, zalig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
gerookt paprikapoeder

Bereidingswijze

  • Halveer de rode chilipeper in de lengte en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Pel de knoflook. Snij beide in stukjes. Doe de rode chilipeper en knoflook in een vijzel en stamp fijn tot een pasta.
  • Snij de helft van de rode ui fijn, snij de rest in halve ringen. Snij de gele paprika in reepjes. Halveer de courgette in de lengte en snij in plakjes. Snij de rundersteaks in blokjes. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op.
  • Verhit 1/3de van de boter in een pan en kleur de blokjes rundersteak rondom, roer niet te veel om. Schep de runderblokjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit 1/3de van de boter in de pan en voeg de fijngesneden ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de chili-knoflookpasta toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de bouillon en het gerookte paprikapoeder toe. Roer goed om, kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
  • Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere pan en voeg de rode ui, de paprika en de courgette toe. Roerbak de groenten 6-8 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Roer de runderblokjes door de saus en laat nog even doorwarmen. Roer er de wittewijnazijn door. Serveer het stoofpotje met de gebakken groenten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 2 rundersteaks
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 1 kl gerookt paprikapoeder

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 510 kcal
  • Koolhydraten 20.17 g
  • Suikers 17.04 g
  • Vetten 28.03 g
  • Verzadigde vetten 15.76 g
  • Eiwitten 41.71 g
  • Vezels 6.85 g

Allergenen Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.