'Traybake' met zalm en broccoli

'Traybake' met zalm en broccoli

Een 'traybake' is een gerecht dat je rechtstreeks op de bakplaat van de oven klaarmaakt. Héél gemakkelijk en zo goed als geen afwas! We maken een heerlijke Oosters geïnspireerde gemarineerde zalmfilet met geroosterde broccoliroosjes. Koolhydraatarm en werkelijk overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
rijstazijn
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
broccoli

Bereidingswijze

  • Snij de helft van de chilipeper in ringen, snij de andere helft fijn. Snij de lente-ui in ringen. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Meng de sojasaus met de fijngesneden rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de geraspte gember, de helft van de lente-ui, de knoflook en de rijstazijn. Leg hierin de zalmfilets, wentel ze goed in de marinade en laat 15 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de broccoli in roosjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de broccoliroosjes. Kwast ze in met de arachideolie en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven, schuif de broccoliroosjes naar 1 kant en leg de gemarineerde zalmfilets mee op de bakplaat. Schenk er de rest van de marinade over. Zet nog 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer het gerecht met de rode chilipeper in ringen en de rest van de lente-uitjes erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode chilipeper
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 zalmfilets
  • 1 broccoli

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 549 kcal
  • Koolhydraten 11.22 g
  • Suikers 8.06 g
  • Vetten 37.6 g
  • Verzadigde vetten 7.03 g
  • Eiwitten 38.77 g
  • Vezels 9.21 g

Allergenen Gluten, Soja, Vis, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.