Toscaanse kip met courgettefrietjes

Toscaanse kip is een heerlijk gerecht waarbij kipfilets gegaard worden in een romig sausje met tomaat, spinazie en kaas. Ben je al aan het watertanden? Daarbij serveren we originele courgettefrietjes. Weer een koolhydraatarm toppertje!
Ingrediënten

kipfilet

ui

knoflook

spinazie

tomaat

courgette

harde geraspte kaas

lichte room
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de kipfilets toe. Bak ze 4 minuten aan beide kanten.
- Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Hak de spinazie grof. Snij de tomaten in fijne blokjes.
- Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de courgette in frietjes. Leg de courgettefrietjes op het bakpapier en besprenkel met de rest van de olijfolie. Hussel door elkaar en verspreid over het bakpapier. Strooi de helft van de geraspte harde kaas over de courgette. Zet 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schep de kipfilets uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en stoof 3 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes en spinazie toe aan de pan. Roerbak 2 minuten. Schenk er dan de lichte room en per persoon 50 milliliter water bij. Roer goed om en laat de saus wat indikken. Roer er de rest van de geraspte harde kaas door. Kruid met peper en zout. Leg de kipfilets terug in de saus en laat nog 2 à 3 minuten doorwarmen op een zacht vuur.
- Zet de courgettefrietjes nog 4 minuten onder de grill van de oven. Schep halfweg om.
- Serveer de Toscaanse kip met de courgettefrietjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 g spinazie
- 2 tomaten
- 1½ courgette
- 40 g harde geraspte kaas
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 615 kcal
- Koolhydraten 23.29 g
- Suikers 20.17 g
- Vetten 34.64 g
- Verzadigde vetten 13.76 g
- Eiwitten 50.49 g
- Vezels 6.91 g
Allergenen Lactose, Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.