Toscaanse bonensoep met lookbroodjes
Weer een lekker stevig wintersoepje van onze Italiaanse vrienden: Toscaanse bonensoep. Voedzaam, bomvol groenten en smaakvol. Soms moet het niet meer dan dat zijn. Of toch? De parmezaanschilfers en krokante lookbroodjes maken deze eenvoudige maaltijd af!
Ingrediënten
ui
knoflook
wortel
selder
Italiaanse kruiden
groentebouillonblokje
witte bonen in tomatensaus
stokbroodje
bladpeterselie
parmezaanschilfer
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder in fijne blokjes.
- Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de fijngesneden ui en de helft van de knoflook toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de blokjes wortel, selder en Italiaanse kruiden toe en laat nog 5 minuten stoven. Voeg per persoon 500 milliliter warm water en de groentebouillon toe. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 18 minuten pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de rest van de olijfolie met de rest van de knoflook. Snij het stokbrood in plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 8 minuten in de voorverwarmde oven en dan nog 2 minuten onder de grill.
- Snij de bladpeterselie fijn. Serveer de soep en werk af met parmezaanschilfers en bladpeterselie. Serveer er de lookbroodjes bij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortelen
- 2 stengels selder
- 2 kl Italiaanse kruiden
- 1 groentebouillonblokje
- 1 blik witte bonen in tomatensaus
- 2 stokbroodjes
- 10 g bladpeterselie
- 30 g parmezaanschilfers
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 885 kcal
- Koolhydraten 130.62 g
- Suikers 24.46 g
- Vetten 23.31 g
- Verzadigde vetten 6.08 g
- Eiwitten 32.06 g
- Vezels 20.01 g
Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.