Tortizza met tomaat, mozzarella en ham
Heb je ooit al eens pizza's gemaakt van tortilla's? We beloven je: het is super gemakkelijk, snel klaar én overheerlijk! We bedachten een overheerlijke topping van hamblokjes, tomaat, rucola en mozzarella. Maak er een heerlijke pizza-avond van!
Ingrediënten
tortilla
tomatenpassata
gedroogde oregano
mozzarella
hamblokje
rucola
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank en mes klaar.
- Bedek bakplaten met bakpapier en verdeel hierover de tortilla's. Bestrijk ze met de tomatenpassata en kruid met peper en zout. (Het kan zijn dat je nog wat tomatenpassata overhebt.) Strooi de gedroogde oregano erover. Snij de mozzarella in blokjes en verdeel over de tortilla's, samen met de hamblokjes.
- Zet de tortizza's 7-8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Werk de tortizza's af met blaadjes rucola. Kruid met peper en zout en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Serveer meteen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 tortilla's
- 200 ml tomatenpassata
- 1 kl gedroogde oregano
- 1 bol mozzarella
- 200 g hamblokjes
- 50 g rucola
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 661 kcal
- Koolhydraten 46.45 g
- Suikers 4.63 g
- Vetten 34.45 g
- Verzadigde vetten 15.54 g
- Eiwitten 36.97 g
- Vezels 1.78 g
Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.