Tortizza met prosciutto, rucola en mozzarella

Tortizza met prosciutto, rucola en mozzarella

Heb je ooit al eens pizza's gemaakt van tortilla's? We beloven je: het is super gemakkelijk, snel klaar én overheerlijk! We bedachten een overheerlijke topping van tomatensaus, mozzarella, Italiaanse prosciutto en rucola. Maak er een gezellige pizza-avond van!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
prosciutto
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank en mes klaar.
  • Bedek bakplaten met bakpapier en verdeel hierover de tortilla's. Bestrijk ze met de tomatenpassata en kruid met peper en zout. (Het kan zijn dat je nog wat tomatenpassata overhebt.) Strooi er de gedroogde oregano over. Snij de mozzarella in blokjes en verdeel over de pizza's.
  • Zet de pizzawraps 7-8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Werk de pizzawraps af met prosciutto en blaadjes rucola. Kruid met peper en zout en besprenkel met de balsamico en extra vierge olijfolie. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 tortilla's
  • 250 ml tomaten­passata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 bol mozzarella
  • 150 g prosciutto
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 657 kcal
  • Koolhydraten 47.01 g
  • Suikers 4.79 g
  • Vetten 34.28 g
  • Verzadigde vetten 15.14 g
  • Eiwitten 35.65 g
  • Vezels 2.03 g

Allergenen Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.