Tortilla's met veggie shoarma en frisse koolsla van koolrabi

Tortilla's met veggie shoarma en frisse koolsla van koolrabi

Heerlijk deze grote taco's met kruidige veggie shoarma en frisse koolsla. We geven de koolsla een originele toets door de gewone kool te vervangen door koolrabi. Bijzondere smaken die verrassen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
koolrabi
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
sojareepjes shoarma
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Meng de yoghurt, mayonaise, suiker en een snuf zout en peper in een kommetje.
  • Schil de koolrabi en rasp hem fijn. Schil de appel en rasp fijn tot aan het klokhuis. Hak de koriander fijn. Meng de koolrabi, de appel en de helft van de koriander met de yoghurtdressing.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en roerbak de sojareepjes shoarma gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een antikleefpan zonder vetstof.
  • Leg de tortilla's open op een bord. Verdeel daarover de shoarmareepjes en dan de koolsla. Werk af met de rest van de koriander. Plooi de tortilla's dubbel en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 koolrabi
  • 1 appel
  • 10 g koriander
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 850 kcal
  • Koolhydraten 79.73 g
  • Suikers 19.25 g
  • Vetten 25.45 g
  • Verzadigde vetten 6.15 g
  • Eiwitten 55.39 g
  • Vezels 15.26 g

Allergenen Lactose, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.