Tortilla taart

Tortilla taart

Een originele variatie op taco's met kruidig gehakt: we maken er een hartige taart van! Laagjes tortilla met gehakt en kaas, op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Een lekker creatief en kleurrijk gerecht, waar ook de jongsten van zullen meesmullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven. Snij ondertussen de rode en groene paprika in fijne blokjes. Voeg de helft van de verschillende kleuren paprikablokjes, de Mexicaanse kruidenmix en het gehakt toe. Roerbak 5 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een springvorm of ronde ovenschaal met een stuk bakpapier dat je in een cirkel geknipt hebt.
  • Voeg de tomatenpassata toe aan het gehakt, roer goed om en kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Leg een tortilla in de bakvorm. Bestrijk met wat van het gehaktmengsel en strooi er wat van de gratinkaas over. Leg er opnieuw een tortilla op en herhaal. Eindig met een tortilla, wat van de gehaktmengeling en kaas. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven, ontvorm en bestrooi met de rest van de rode en groene paprika. Snij in spieën en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 300 g gemengd gehakt
  • 250 ml tomaten­passata
  • 4 tortilla's
  • 60 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 824 kcal
  • Koolhydraten 66.3 g
  • Suikers 16.41 g
  • Vetten 39.34 g
  • Verzadigde vetten 16.6 g
  • Eiwitten 43.75 g
  • Vezels 9.03 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.