Tortilla met kip, maïs en tomatensalsa

Tortilla met kip, maïs en tomatensalsa

Een vliegticket richting Mexico met deze heerlijke tortilla's met kip, knapperige maïs en tomatensalsa. En de maïs bakken we nog even mee met de kip, zo lekker... Geniet van deze heerlijk tropische maaltijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
maïs
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
lichte zure room
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Pel de knoflook en de ui en snij fijn. Snij de tomaten in blokjes. Laat de maïs uitlekken. Snij de koriander fijn. Snij de kip in blokjes.
  • Doe de helft van de ui, de blokjes tomaat, het sap van de limoen en de koriander samen in een kommetje en meng. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.
  • Doe de olijfolie in een pan en stoof de rest van de ui en de knoflook aan. Voeg dan de blokjes kipfilet en de Mexicaanse kruidenmix toe. Bak de kippenblokjes gaar.
  • Voeg de maïs toe en bak nog even mee met de kippenblokjes.
  • Warm de tortilla's op in een antikleefpan zonder vetstof en hou warm onder aluminiumfolie. Je kan ze ook opwarmen (zonder verpakking!) in de microgolfoven.
  • Serveer de warme tortilla's met de kip en maïs, de tomatensalsa, een lepeltje zure room en de geraspte cheddarkaas. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 blik maïs
  • 10 g koriander
  • 2 kipfilets
  • ½ limoen
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 4 tortilla's
  • ½ potje lichte zure room
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 804 kcal
  • Koolhydraten 72.42 g
  • Suikers 21.25 g
  • Vetten 29.73 g
  • Verzadigde vetten 12.62 g
  • Eiwitten 54.02 g
  • Vezels 4.71 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.