Tortilla met chorizo, paprika en rucolapesto

Tortilla met chorizo, paprika en rucolapesto

Tortilla is een topklassieker in Spanje. Deze aardappelomelet wordt vaak in blokjes geserveerd als tapa bij een drankje, maar het kan ook perfect als maaltijd. Daarom voegden we er chorizo, pittige Spaanse worst, paprika en een lekkere rucolapesto bij. Buen proveche!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
chorizo
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
amandel­poeder
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Schil en snij de aardappelen in blokjes van 1 centimeter. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook. Snij de chorizo in blokjes. Breek de eieren in een kom, klop los en kruid met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de chorizo, ui en de helft van de knoflook gedurende 3 minuten.
  • Voeg de blokjes aardappel toe en laat meestoven. Doe er na 5 minuten ook de blokjes paprika, het paprikapoeder, peper en zout bij. Laat nog 3 minuten stoven en schenk er het eimengsel bij. Draai het vuur zacht en laat 10 minuten zachtjes garen.
  • Hak de helft van de rucola grof. Doe de rest van de knoflook, het amandelpoeder en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de geraspte kaas en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes.
  • Draai de tortilla om met behulp van een bord. Laat nog 5 minuten verder garen en serveer met de rucolapesto, kerstomaatjes en de rest van de rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g chorizo
  • 4 bio-eieren
  • 1 kl paprika­poeder
  • 50 g rucola
  • 30 g amandel­poeder
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 125 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 886 kcal
  • Koolhydraten 45.66 g
  • Suikers 12.13 g
  • Vetten 59.83 g
  • Verzadigde vetten 16.32 g
  • Eiwitten 39.01 g
  • Vezels 12.45 g

Allergenen Lactose, Soja, Ei, Noten, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.