Tortilla met chorizo, paprika en rucolapesto
Tortilla is een topklassieker in Spanje. Deze aardappelomelet wordt vaak in blokjes geserveerd als tapa bij een drankje, maar het kan ook perfect als maaltijd. Daarom voegden we er chorizo, pittige Spaanse worst, paprika en een lekkere rucolapesto bij. Buen proveche!
Ingrediënten
vastkokende aardappel
ui
rode paprika
knoflook
chorizo
bio-ei
paprikapoeder
rucola
amandelpoeder
harde geraspte kaas
kerstomaat
Bereidingswijze
- Schil en snij de aardappelen in blokjes van 1 centimeter. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook. Snij de chorizo in blokjes. Breek de eieren in een kom, klop los en kruid met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de chorizo, ui en de helft van de knoflook gedurende 3 minuten.
- Voeg de blokjes aardappel toe en laat meestoven. Doe er na 5 minuten ook de blokjes paprika, het paprikapoeder, peper en zout bij. Laat nog 3 minuten stoven en schenk er het eimengsel bij. Draai het vuur zacht en laat 10 minuten zachtjes garen.
- Hak de helft van de rucola grof. Doe de rest van de knoflook, het amandelpoeder en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de geraspte kaas en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes.
- Draai de tortilla om met behulp van een bord. Laat nog 5 minuten verder garen en serveer met de rucolapesto, kerstomaatjes en de rest van de rucola.
Ingrediënten voor 2 personen
- 300 g vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 100 g chorizo
- 4 bio-eieren
- 1 kl paprikapoeder
- 50 g rucola
- 30 g amandelpoeder
- 30 g harde geraspte kaas
- 125 g kerstomaten
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 2 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 879 kcal
- Koolhydraten 44.52 g
- Suikers 11.25 g
- Vetten 59.83 g
- Verzadigde vetten 16.32 g
- Eiwitten 38.76 g
- Vezels 11.95 g
Allergenen Lactose, Soja, Ei, Noten, Selderij, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.