Tortilla met chorizo, paprika en rucolapesto

Tortilla met chorizo, paprika en rucolapesto

Tortilla is een topklassieker in Spanje. Deze aardappelomelet wordt vaak in blokjes geserveerd als tapa bij een drankje, maar het kan ook perfect als maaltijd. Daarom voegden we er chorizo, pittige Spaanse worst, paprika en een lekkere rucolapesto bij. Buen proveche!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
chorizo
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Schil en snij de aardappelen in blokjes van 1 centimeter. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook. Snij de chorizo in blokjes. Breek de eieren in een kom, klop los en kruid met peper en zout.
  • Zet een grote antikleefpan zonder vetstof op het vuur en rooster de pijnboompitten kort, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  • Verhit de olijfolie in de antikleefpan en stoof de chorizo, ui en de helft van de knoflook aan gedurende 3 minuten.
  • Voeg de blokjes aardappel toe en laat meestoven. Doe er na 5 minuten ook de blokjes paprika, het paprikapoeder, peper en zout bij. Laat nog 3 minuten stoven en schenk er het eimengsel bij. Draai het vuur zacht en laat 10 minuten zachtjes garen.
  • Hak de helft van de rucola grof. Doe de rest van de knoflook, de geroosterde pijnboompitten en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes.
  • Draai de tortilla om met behulp van een bord. Laat nog 5 minuten verder garen en serveer met de rucolapesto, kerstomaatjes en de rest van de rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g chorizo
  • 4 eieren
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 kl paprika­poeder
  • 50 g rucola
  • 40 g parmezaan
  • 125 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 899 kcal
  • Koolhydraten 41.03 g
  • Suikers 8.92 g
  • Vetten 61.81 g
  • Verzadigde vetten 17.87 g
  • Eiwitten 42.25 g
  • Vezels 9.11 g

Allergenen Ei, Gluten, Mosterd, Sulfiet, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.