Tortilla met albondigas in tomatensaus

Tortilla met albondigas in tomatensaus

Vandaag reizen we richting Spanje, met 2 tapasklassiekers, die wonderwel heerlijk samengaan. We maken een Spaanse tortilla, dat is een aardappelomelet met albondigas - gehaktballetjes - in een heerlijk rokerige tomaat-paprikasaus. De zon op je bord!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
gerookt paprikapoeder
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Schil en snij de aardappelen in blokjes van 1 centimeter. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook. Breek de eieren in een kom, klop los en kruid met peper en zout. Hak de peterselie fijn.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en stoof 2/3de van de ui gedurende 3 minuten.
  • Voeg de blokjes aardappel toe en laat meestoven. Laat 5 minuten stoven op matig vuur.
  • Meng het gehakt met de helft van de knoflook, de helft van de peterselie en de rest van de ui. Meng goed en kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen gehaktballetjes, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een aparte pan en voeg de gehaktballetjes toe. Bak ze rondom aan. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Schenk het eimengsel bij de aardappelen. Draai het vuur zacht en laat 10 minuten zachtjes garen.
  • Neem de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt. Verhit de rest van de olijfolie en voeg de rest van de knoflook en de rode paprikablokjes toe. Laat 5 minuten stoven. Voeg dan het gerookt paprikapoeder toe. Schep goed om en voeg de tomatenblokjes in blik toe. Laat 5 minuten pruttelen, voeg de gehaktballetjes terug toe aan de saus en laat nog 5 minuten garen. Kruid met peper en zout.
  • Draai de tortilla om met behulp van een bord. Laat nog 5 minuten verder garen.
  • Snij de tortilla in spieën. Serveer met de albondigas in tomatensaus en werk af met de rest van de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 bio-eieren
  • 10 g krul­peterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 886 kcal
  • Koolhydraten 57.51 g
  • Suikers 11.74 g
  • Vetten 50.96 g
  • Verzadigde vetten 12.9 g
  • Eiwitten 45.87 g
  • Vezels 12.24 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.