Tortiglioni met tonijn in pittige tomatensaus

Tortiglioni met tonijn in pittige tomatensaus

Deze pasta heeft het allemaal: klaar in 15 minuten, gemakkelijk om te maken en bomvol smaak! Tortiglioni met tonijn, kappertjes en zwarte olijven in een pittige tomatensaus. Breng de Siciliaanse keuken in huis, op een kwartiertje tijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tonijn in eigen nat
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
tortiglioni
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
basilicum

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Laat de tonijn uitlekken. Halveer de olijven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en knoflook glazig voor 3-4 minuten. Voeg dan de passata en cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) toe en laat de saus 5 minuten pruttelen. Breek de tonijn in hapklare brokjes, en roer ze door de saus, samen met de olijven en de kappertjes. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog 3 minuten doorwarmen. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum en snij in fijne reepjes.
  • Roer de gekookte tortiglioni door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe, voor een mooie vloeiende saus. Serveer en werk af met de fijngesneden basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 40 g zwarte olijven
  • 200 g tortiglioni
  • 500 ml tomaten­passata
  • 2 el kappertjes
  • 10 g basilicum

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 661 kcal
  • Koolhydraten 81.57 g
  • Suikers 12.39 g
  • Vetten 15.42 g
  • Verzadigde vetten 2.88 g
  • Eiwitten 44.09 g
  • Vezels 10 g

Allergenen Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.