Tortiglioni met paprika en worst

Tortiglioni met paprika en worst

Braadworsten bakken we allemaal wel eens in de pan, maar wist je dat het kruidige vlees dat in de worst zit, ook perfect kan gebruikt worden in bijvoorbeeld een pasta? Test het zelf maar eens uit met deze tortiglioni met paprika, tomatensaus en uiteraard stukjes worst. Héér-lijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
braadworst
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
tortiglioni
Ingredientfoto
Grana Padano

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in reepjes. Pers de knoflook. Knijp het vlees uit de braadworst, zodat je stukjes hebt van ongeveer 1,5 centimeter.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de knoflook en paprikareepjes toe en laat 2 minuten meestoven. Voeg de rest van de olijfolie en de stukjes worst toe en laat ze 3 minuten bakken. Voeg de gedroogde oregano toe en schep goed om.
  • Voeg het blik tomatenblokjes toe, samen met de balsamico. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 12 minuten. Giet de pasta af.
  • Breng de saus eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Roer er de gekookte tortiglioni door. Serveer en werk af met de Grana Padano en de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 braadworsten
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g blad­peterselie
  • 200 g tortiglioni
  • 30 g Grana Padano

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1052 kcal
  • Koolhydraten 90.55 g
  • Suikers 18.33 g
  • Vetten 51.93 g
  • Verzadigde vetten 14.65 g
  • Eiwitten 50.75 g
  • Vezels 11.31 g

Allergenen Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.