Tortiglioni met kerstomaatjes, olijven en geitenkaas

Tortiglioni met kerstomaatjes, olijven en geitenkaas

Een heerlijke pasta hoort in elk weekmenu thuis, toch? Maak eens een vegetarische versie met lekkere gepofte kerstomaatjes, olijven, geitenkaas en basilicum. Klaar in minder dan een half uurtje, gezond en overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
tortiglioni
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
geitenkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kerstomaatjes met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg op een met bakpapier bedekte ovenplaat en rooster 15 minuten.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 8-10 minuten. Giet af, maar hou 1 kopje kookvocht bij.
  • Snij de rode ui in fijne plakjes en pers de knoflook. Snij de olijven in plakjes en hak de basilicum heel fijn.
  • Verhit een antikleefpan en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin kleuren. Schep uit de pan. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui glazig. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en opnieuw 1 minuut later de geroosterde kerstomaatjes, het kookvocht, de olijven en de basilicum. Laat nog even doorwarmen en voeg dan de tortiglioni toe. Roer goed om en kruid met peper en zout.
  • Schep de pasta in borden en werk af met verkruimelde geitenkaas en pijnboompitten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • g kers­tomaat
  • g tortiglioni
  • rode ui
  • teentje knoflook
  • g zwarte olijf
  • g basilicum
  • g pijnboompit
  • g geitenkaas

Uit jouw keuken

  • el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 762 kcal
  • Koolhydraten 76.98 g
  • Suikers 9.52 g
  • Vetten 37.61 g
  • Verzadigde vetten 10.13 g
  • Eiwitten 25.79 g
  • Vezels 7.39 g

Allergenen Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.