Tortiglioni met gegrilde kip, rucola-amandelpesto en mozzarella

Tortiglioni met gegrilde kip, rucola-amandelpesto en mozzarella

Deze frisse, zomerse pasta heeft het allemaal: voedzame, smaakvolle gegrilde kip, een kruidige pesto op basis van rucola, amandel en citroen en tenslotte romige mozzarella om het geheel af te werken. Wedden dat iedereen aan tafel enthousiast zal zijn?

Ingrediënten

Ingredientfoto
tortiglioni
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  • Was en rasp de schil van de citroen. Hou apart. Pel de knoflook. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak de helft van de rucola grof. Doe de knoflook, de geroosterde amandelschilfers en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.
  • Snij de kipfilets overlangs in twee, zodat je brede, platte plakken krijgt. Meng de olijfolie met de Italiaanse kruiden en bestrijk hiermee de kipfilets mee. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm een grillpan en grill de kipfilets 2 à 3 minuten aan elke kant. Snij in plakjes.
  • Scheur de mozzarella in stukjes. Meng de rucolapesto met de tortiglioni. Roer er dan ook de rest van de rucola door. Serveer in kommen en schik er de gegrilde plakjes kip, de gescheurde mozzarella op. Strooi er de citroenzeste over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g tortiglioni
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el amandel­schilfers
  • 50 g rucola
  • 2 kipfilets
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1073 kcal
  • Koolhydraten 72.54 g
  • Suikers 6.05 g
  • Vetten 58.51 g
  • Verzadigde vetten 14.32 g
  • Eiwitten 61.83 g
  • Vezels 5.28 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.