Tortiglioni met chipolata en prei

Tortiglioni met chipolata en prei

Chipolataworstjes lusten we allemaal! Maar wist je dat het kruidige gehakt in de worstjes ook perfect kan dienen om bijvoorbeeld in een pastasaus te gebruiken? Zoals in deze heerlijke tortiglioni met chipolata, prei en een zalig sausje van witte wijn en room.

Ingrediënten

Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
chipolataworst
Ingredientfoto
tortiglioni
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
Grana Padano

Bereidingswijze

  • Snij de prei in ringen. Snij de bieslook in fijne ringetjes.
  • Knijp het gehakt van de worst in kleine porties uit het velletje. Verhit de boter in een pan en bak de stukjes worst aan gedurende 3-4 minuten. Voeg de preiringen toe en roer door elkaar. Voeg de wijn toe (optioneel) en laat de alcohol verdampen. Kruid met peper en zout.
  • Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 12 minuten. Giet af.
  • Voeg de pasta bij het vleesmengsel en voeg ook de room toe. Kruid goed met peper en zout.
  • Werk af met de bieslook en de Grana Padano.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 preien
  • 10 g bieslook
  • 200 g chipolataworsten
  • 200 g tortiglioni
  • 100 ml lichte room
  • 30 g Grana Padano

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 2 el witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 839 kcal
  • Koolhydraten 82.73 g
  • Suikers 13.41 g
  • Vetten 35.37 g
  • Verzadigde vetten 17.83 g
  • Eiwitten 36.7 g
  • Vezels 9.79 g

Allergenen Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.