Tortellini met tomatensaus, hamblokjes en mozzarella

Tortellini met tomatensaus, hamblokjes en mozzarella

Vandaag gaan we voor lekker gemakkelijk én overheerlijk! We maken heerlijke kaastortellini met een lekkere tomatensaus met hamblokjes, stukjes mozzarella en rucola om deze fantastische pastaschotel mee af te werken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tortellini met ricotta en spinazie
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
hamblokje
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en ui toe. Laat glazig worden.
  • Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer goed om en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Gief af.
  • Voeg de balsamico en suiker toe aan de tomatensaus. Meng en kruid met peper en zout. Scheur de mozzarella in stukjes. Roer de hamblokjes door de tomatensaus.
  • Serveer de tortellini met de tomatensaus. Schik er de rucola en stukjes mozzarella op. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g tortellini met ricotta en spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • 150 g hamblokjes
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 kl olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 833 kcal
  • Koolhydraten 71.8 g
  • Suikers 11.98 g
  • Vetten 40.95 g
  • Verzadigde vetten 12.17 g
  • Eiwitten 39.78 g
  • Vezels 10.04 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.