Tortellini met spinazie en mascarpone-citroensaus

Tortellini met spinazie en mascarpone-citroensaus

Een heerlijk eenvoudige en snelle pasta die je zo naar een terras in de heuvels van Toscane katapulteert: tortellini gevuld met ricotta en spinazie, met een zalige saus met spinazie, mascarpone en citroen bij. Instant vakantiegevoel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tortellini met ricotta en spinazie
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
mascarpone

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een grote pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tortellini en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Verhit de olijfolie in de grote pan en voeg de ui, pijnboompitten en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de spinazie toe.
  • Roerbak de spinazie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout. Roer er dan het citroensap en de mascarpone door. Roer tot je een egale saus hebt. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe. Meng er de tortellini voorzichtig door.
  • Schep de pasta over in diepe borden, werk af met de citroenzeste en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g tortellini met ricotta en spinazie
  • 1 sjalot
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 200 g spinazie
  • 125 g mascarpone

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 771 kcal
  • Koolhydraten 61.43 g
  • Suikers 4.89 g
  • Vetten 48.55 g
  • Verzadigde vetten 20.15 g
  • Eiwitten 20.38 g
  • Vezels 9.23 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Noten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.