Tortellini met kippengehakt in tomatensaus met spinazie en mozzarella

Tortellini met kippengehakt in tomatensaus met spinazie en mozzarella

Een lekker pastagerecht, dat heerlijk verrassend is! Tortellini gevuld met ricotta en spinazie, met daarbij een rijke saus met kippengehakt, tomaten en spinazie. De stukjes mozzarella smelten mooi over het gerecht en maken het helemaal af.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
tortellini met ricotta en spinazie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn, pers de knoflook.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan of kookpot en voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven. Voeg dan de rest van de olijfolie, de Italiaanse kruiden en het kippengehakt toe. Roerbak tot het vlees gaar is.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen.
  • Hak de spinazie grof. Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
  • Roer de spinazie door de tomatensaus, laat nog even pruttelen, tot de spinazie geslonken is.
  • Serveer de tortellini met de saus. Werk af met stukjes mozzarella.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g kippengehakt
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 200 g spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • 250 g tortellini met ricotta en spinazie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 935 kcal
  • Koolhydraten 67.65 g
  • Suikers 7.75 g
  • Vetten 45.64 g
  • Verzadigde vetten 12.45 g
  • Eiwitten 58.97 g
  • Vezels 11.66 g

Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.