Tortellini met champignons en kruidenkaas

Tortellini met champignons en kruidenkaas

Een heerlijke herfstige pasta, deze tortellini met kaas, met een heerlijk sausje met krokant gebakken champignons en kruidenkaassaus. Lekker veggie en snel klaar, ideaal voor een drukke weekdag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tortellini met kaas
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
kruidenkaas

Bereidingswijze

  • Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pers de knoflook.
  • Smelt de boter in een pan en voeg de champignons en knoflook toe. Bak tot de champignons mooi goudbruin gebakken zijn. Kruid met peper en zout.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  • Hak de krulpeterselie fijn. Doe de afgegoten tortellini terug in de kookpot en voeg de champignons en de kruidenkaas toe. Roer goed om en voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Kruid bij met peper en zout indien nodig.
  • Schep de tortellini in diepe borden, werk af met fijngehakte peterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g tortellini met kaas
  • 10 g krul­peterselie
  • 100 g kruidenkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 645 kcal
  • Koolhydraten 55.06 g
  • Suikers 1.89 g
  • Vetten 29.37 g
  • Verzadigde vetten 11.77 g
  • Eiwitten 36.23 g
  • Vezels 9.6 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.