Tortellini in kaassaus met broccoli en pangrattato

Tortellini in kaassaus met broccoli en pangrattato

Op zoek naar een snelle en originele pasta? Probeer deze heerlijke kaastortellini met kaassaus, broccoli en pangrattato! Pangrattato is geroosterd broodkruim met knoflook. Het is een knapperige smaakmaker en past perfect bij kaas en broccoli. Een veggie toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
tortellini met kaas
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
panko

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet, een steelpan en een antikleefpan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Snij de broccoli in kleine roosjes en voeg ze toe aan het kokend water. Voeg na 2 minuten de tortellini en een snuf zout toe. Kook 4 minuten. Giet samen af.
  • Smelt de boter in de steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de geraspte kaas door, blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de knoflook en de panko toe. Schep goed om en laat de panko kleuren. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Dit is de pangrattato.
  • Meng de kaassaus met de gekookte tortellini en broccoli. Schep in diepe borden, strooi er de pangrattato over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 250 g tortellini met kaas
  • 40 g gratinkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el panko

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 770 kcal
  • Koolhydraten 75.91 g
  • Suikers 11.91 g
  • Vetten 34.63 g
  • Verzadigde vetten 10.95 g
  • Eiwitten 32.88 g
  • Vezels 12.72 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.