Torentje van gegrilde groenten en halloumi

Een supersimpel vegetarisch gerechtje, dat er zeer spectaculair uitziet, geweldig toch? De groenten worden gegaard in de oven, terwijl je de halloumi, een heerlijke geitenkaas, in de pan bakt. Daar maak je een torentje van, dat je serveert met een slaatje met een heerlijk frisse yoghurtdressing. Een Mediterraanse eye-catcher!
Ingrediënten

aubergine

courgette

rode paprika

knoflook

citroen

dille

magere yoghurt

halloumi

gemengde sla
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine en courgette in plakjes van een halve centimeter. Snij de paprika in vier en haal de zaadjes eruit. Pers de knoflook en meng met de olijfolie in een kommetje. Leg alle groenten naast elkaar op een met bakpapier bedekte ovenplaat en bestrijk ze met de knoflookolie (hou wat knoflookolie over voor de halloumi). Kruid met peper en zout en zet 30-35 minuten in de oven.
- Was de citroen goed en rasp de schil. Pluk de takjes dille. Meng door de yoghurt samen met het sap van de helft van de citroen, peper en zout.
- Vijf minuten voordat de groenten klaar zijn, verwarm je een antikleefpan op een hoog vuur. Snij de halloumi in plakjes en bestrijk met de rest van de knoflookolie. Bak de halloumi goudbruin aan beide kanten in de pan.
- Maak een torentje van de gegrilde groenten en de halloumi en schep er wat van de yoghurtdressing over. Serveer met de sla en de rest van de dressing.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 10 g dille
- 125 g magere yoghurt
- 225 g halloumi
- 1 zakje gemengde sla
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 516 kcal
- Koolhydraten 25.11 g
- Suikers 19.45 g
- Vetten 35.13 g
- Verzadigde vetten 14.73 g
- Eiwitten 22.66 g
- Vezels 8.89 g
Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.