Tonijnburgers met paprika-tomatensaus en geroosterde krieltjes

Tonijnburgers met paprika-tomatensaus en geroosterde krieltjes

Een heerlijke maaltijd met Mediterraanse smaken: zelfgemaakte tonijnburgers met een lekkere licht zoete paprika-tomatensaus met geroosterde krieltjes met rozemarijn bij. Een gezonde en snelle maaltijd waar heel het gezin van zal genieten. Bon appétit!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
tonijn in eigen nat
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes grof. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/4de van de olijfolie, strooi de rozemarijn erover, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de uien fijn en pers de knoflook. Schil de paprika met een dunschiller en snij in fijne blokjes. Verhit 1/4de van de olijfolie in een pan en stoof de helft van de ui en de helft van de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de Provencaalse kruiden en de paprikablokjes toe en stoof opnieuw voor 3 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op een matig vuur.
  • Laat de tonijn goed uitlekken. Kluts het (de) ei(eren). Meng de tonijn met 1/4de van de olijfolie, de rest van de knoflook, de rest van de fijngesneden ui, het ei (de eieren) en het paneermeel in een schaal. Kruid met peper en zout. Zorg dat er geen grote stukken tonijn meer in zitten. Vorm per persoon 1 burger van het tonijnmengsel. Knijp er eventueel nog vocht uit.
  • Snij de peterselie fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de tonijnburgers 3 minuten aan elke kant.
  • Serveer de tonijnburgers met de geroosterde krieltjes en de tomaat-paprikasaus. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode paprika
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 786 kcal
  • Koolhydraten 70.08 g
  • Suikers 17.63 g
  • Vetten 35.28 g
  • Verzadigde vetten 5.79 g
  • Eiwitten 40.85 g
  • Vezels 14.29 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.