Tongschar met broccolipuree en citroen-botersaus

Tongschar met broccolipuree en citroen-botersaus

Echte klassieke keuken, met een verfijnd kantje. Heerlijk krokant gebakken tongschar met een hemels citroen-botersausje met peterselie. En lekker voedzame broccolipuree om het af te maken. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
tongscharfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes en de stengel in kleine stukjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoli toe.
  • Snij de peterselie fijn. Pers het sap van de citroen.
  • Smelt 2/3de van de boter in een ruime pan. Doe de bloem in een bord. Kruid de tongscharfilets met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak de tongscharfilets mooi goudbruin aan beide kanten, ongeveer 2-3 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Blus de pan met het citroensap. Roer goed om en roer er de fijngesneden peterselie door. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  • Serveer de broccolipuree met de gebakken tongschar en het citroen-botersausje.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes en de stengel in kleine stukjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoli toe.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ citroen
  • 2 tongscharfilets

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 654 kcal
  • Koolhydraten 59.95 g
  • Suikers 5.64 g
  • Vetten 26.58 g
  • Verzadigde vetten 15.5 g
  • Eiwitten 36.89 g
  • Vezels 16.11 g

Allergenen Vis, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.