Tomatenrisotto met ricotta en gehaktballetjes

Tomatenrisotto met ricotta en gehaktballetjes

Als je ooit al eens risotto klaarmaakte, weet je dat het een tijdrovend en arbeidsintensief werkje is. Helaas hebben wij daar niet altijd tijd voor. Maar we hebben een goede 'hack' ontdekt, met snelkookrijst. Dat is rijst die tijdens het garingsproces opnieuw gedroogd werd, waardoor ze veel sneller gaar is. Ideaal om deze lekker snelle tomatenrisotto met ricotta en gehaktballetjes te ontdekken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
risottorijst (snelkook)
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
gehaktballetje
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
ricotta

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en 2 pannen klaar.
  • Neem per persoon 150 milliliter heet water en los er de kippenbouillon in op. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de sjalot en knoflook kort aan. Voeg de risottorijst toe. Roerbak 1 minuut tot de risottorijst glazig wordt. Roer er de tomatenpuree en gedroogde oregano door. Voeg de bouillon toe, roer goed om, kruid met peper en zout. Laat 10 minuten garen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen. Roer regelmatig om.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de andere pan en bak de gehaktballetjes rondom. Pluk de blaadjes basilicum.
  • Roer de ricotta door de risotto. Serveer met de gehaktballetjes en werk af met blaadjes basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 130 g risottorijst (snelkook)
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 300 g gehaktballetjes
  • 10 g basilicum
  • 100 g ricotta

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 740 kcal
  • Koolhydraten 63.58 g
  • Suikers 4.14 g
  • Vetten 38.52 g
  • Verzadigde vetten 13.19 g
  • Eiwitten 33.01 g
  • Vezels 1.66 g

Allergenen Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.