Tomatenrisotto met ricotta en gehaktballetjes

Tomatenrisotto met ricotta en gehaktballetjes

Een smeuïge tomatenrisotto in een overheerlijke versie met ricotta en reeds voor jou gerolde gehaktballetjes. Een heerlijk bordje comfortfood.

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
risottorijst
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
gehaktballetje
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
ricotta

Bereidingswijze

  • Snij de sjalot fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan en stoof de sjalot en knoflook gedurende 4 minuten.
  • Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op.
  • Voeg de risottorijst toe aan de sjalot. Roerbak 1 minuut tot de risottorijst glazig wordt. Roer er dan de gedroogde oregano en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree door. Voeg de kippenbouillon toe. Roer goed om en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten garen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen. Roer regelmatig om.
  • Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin, ongeveer 10 minuten. Hak de bladpeterselie fijn. Snij de tomaten in fijne blokjes.
  • Roer de ricotta en tomatenblokjes door de risotto. Serveer met de gehaktballetjes en werk af met peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 300 g gehaktballetjes
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 tomaten
  • 125 g ricotta

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 786 kcal
  • Koolhydraten 67.37 g
  • Suikers 5.63 g
  • Vetten 40.72 g
  • Verzadigde vetten 14.31 g
  • Eiwitten 35.96 g
  • Vezels 3.89 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.