Tomatenrisotto met ricotta en gehaktballetjes

Wanneer je ooit al eens risotto klaarmaakte, weet je dat het een tijdrovend en arbeidsintensief werkje is. Helaas hebben wij daar niet altijd tijd voor. Maar we hebben een goede 'hack' ontdekt, met snelkookrijst. Dat is rijst die tijdens het garingsproces opnieuw gedroogd werd, waardoor ze veel sneller gaar is. Ideaal om deze lekker snelle tomatenrisotto met ricotta en gehaktballetjes te ontdekken!
Ingrediënten

kippenbouillonblokje

sjalot

knoflook

risottorijst (snelkook)

tomatenpuree

gedroogde oregano

gehaktballetje

bladpeterselie

ricotta
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker en 2 pannen klaar.
- Neem per persoon 200 milliliter heet water en los er de kippenbouillon in op. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de sjalot en knoflook kort aan. Voeg de risottorijst toe. Roerbak 1 minuut tot de risottorijst glazig wordt. Roer er de tomatenpuree en gedroogde oregano door. Voeg de bouillon toe, roer goed om, kruid met peper en zout. Laat 10 minuten garen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen. Roer regelmatig om.
- Verhit de rest van de olijfolie in de andere pan en bak de gehaktballetjes gaar. Hak de bladpeterselie fijn.
- Roer de ricotta door de risotto. Serveer met de gehaktballetjes en werk af met peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 130 g risottorijst (snelkook)
- ½ blikje tomatenpuree
- 1 kl gedroogde oregano
- 300 g gehaktballetjes
- 10 bladpeterselie
- 100 g ricotta
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 746 kcal
- Koolhydraten 63.69 g
- Suikers 3.9 g
- Vetten 38.53 g
- Verzadigde vetten 13.18 g
- Eiwitten 33.96 g
- Vezels 2.59 g
Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.