Tomatenrisotto met mozzarella en basilicumolie

Tomatenrisotto met mozzarella en basilicumolie

Twee Italiaanse topklassiekers, samengebracht in één gerecht: risotto en salade caprese. We maken een originele tomatenrisotto met mozzarella die er mooi doorheen smelt en afgewerkt met basilicumolie. Het klinkt als een gerecht van een top Italiaans restaurant, maar jij kan het gewoon thuis maken. Delizioso!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
risottorijst
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los de bouillon hierin op. Doe de bouillon samen met de tomatenblokjes in een kookpotje, meng en verwarm op het vuur.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de fijngesneden ui en de knoflook zachtjes gedurende 5-7 minuten.
  • Verhoog het vuur en voeg de risottorijst toe. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Roer heel de tijd tot de wijn helemaal verdampt is.
  • Verlaag het vuur en voeg een soeplepel van de tomaten-groentebouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel tomaten-groentebouillon toe als bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot alle bouillon opgenomen is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf heel regelmatig roeren. Kruid met peper en zout.
  • Hak ondertussen de basilicum grof en doe in een maatbeker, samen met de extra vierge olijfolie. Mix met een staafmixer, tot je een knalgroene olie hebt. Je kan dit ook in een vijzel doen. Snij de kerstomaten in kwartjes en scheur de mozzarella in stukjes.
  • Proef of de risotto gaar is en breng op smaak met peper en zout. Serveer de tomatenrisotto met stukjes mozzarella, kerstomaatjes en de basilicumolie erover gesprenkeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 130 g risottorijst
  • 10 g basilicum
  • 250 g kers­tomaten
  • 125 g mozzarella

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 847 kcal
  • Koolhydraten 67.13 g
  • Suikers 9.41 g
  • Vetten 50 g
  • Verzadigde vetten 13.17 g
  • Eiwitten 20.45 g
  • Vezels 6.04 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.