Tofu teriyaki met broccoli en rijst

Tofu teriyaki met broccoli en rijst

Op zoek naar een leuke en lekkere manier om tofu klaar te maken? Je hebt het gevonden! Deze tofublokjes worden eerst gemarineerd en dan krokant gebakken in de oven. Ze worden dan geserveerd met broccoli in een heerlijk teriyakisausje met rijst. Origineel, licht verteerbaar en lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tofu
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
teriyakisaus
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de tofu goed droog en snij in blokjes. Doe het maïszetmeel in een kommetje, samen met een snuf peper en zout en wentel de tofublokjes erdoor. Meng de sojasaus met de helft van de arachideolie. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de tofublokjes. Besprenkel met het sojasaus-arachideolie mengsel. Zet 20 minuten in de oven, schep halfweg om.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ze 5 minuten. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Giet de broccoli af. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en voeg de knoflook, het wit van de lente-ui en de gember toe. Bak 1 minuut en voeg dan de broccoliroosjes toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de teriyakisaus toe en meng. Schep er dan voorzichtig de blokjes tofu door.
  • Serveer de rijst met de tofu en broccoli met teriyakisaus. Strooi er de sesamzaadjes en het groen van de lente-ui over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g tofu
  • 2 el sojasaus
  • 1 broccoli
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 4 el teriyakisaus
  • 2 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 797 kcal
  • Koolhydraten 83.89 g
  • Suikers 9.13 g
  • Vetten 31.64 g
  • Verzadigde vetten 5.01 g
  • Eiwitten 35.64 g
  • Vezels 17.55 g

Allergenen Soja, Vis, Gluten, Sesam, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.