Tofu met chilipeper en jasmijnrijst

Tofu met chilipeper en jasmijnrijst

Tofu wordt gemaakt van soja en is een caloriearm en eiwitrijk ingrediënt. Het wordt vaak gebruikt in de Oosterse keuken en staat bij ons vooral bekend als een ideale vleesvervanger. Tofu is meestal wit van kleur en vrij neutraal van smaak maar het neemt heel snel andere smaken op. Net daardoor is het zo'n veelzijdig ingrediënt. Breng de tofu bijvoorbeeld eens op smaak met chilipeper en serveer er een geurige jasmijnrijst bij.

Ingrediënten

Ingredientfoto
tofu
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
rijstazijn

Bereidingswijze

  • Laat de tofu uitlekken en snij in blokjes. Meng met de sojasaus en laat marineren.
  • Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Halveer de peultjes in de lengte. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snipper fijn.
  • Snij de ui in halve ringen. Snij de knoflook in fijne plakjes. Schil de gember en hak fijn.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok. Schep de blokjes tofu uit de marinade (hou die nog bij) en bak de tofu rondom krokant. Schep uit de wok. Verhit de rest van de arachideolie en voeg de ui toe. Roerbak 3 minuten. Voeg dan de knoflook, de gember en de chilipeper toe. Laat een minuutje bakken.
  • Voeg de rijstazijn, per persoon 50 milliliter water en peper toe aan de wok. Draai het vuur wat zachter en laat zachtjes 2 minuten sudderen. Voeg de peultjes toe.
  • Schep de tofu en de sojasaus terug in de wok. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
  • Serveer de tofu met de rijst.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g tofu
  • 2 el sojasaus
  • 150 g jasmijnrijst
  • 100 g peultjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 1 el rijstazijn

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 621 kcal
  • Koolhydraten 80.07 g
  • Suikers 13.4 g
  • Vetten 21.9 g
  • Verzadigde vetten 3.64 g
  • Eiwitten 20.39 g
  • Vezels 9.28 g

Allergenen Soja, Gluten, Ei, Sulfiet, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.